Semakan Tingkatan 1 Sekolah Agama Menengah JAIS (Tawaran kemasukan)

Posted on

Pendidikan

Semakan Keputusan Tawaran Kemasukan Murid ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Agama Menengah (SAM/SAMT) Negeri Selangor Darul Ehsan Tahun 2023

Semakan keputusan tawaran kemasukan murid ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Agama Menengah (SAM/SAMT) Negeri Selangor Darul Ehsan Tahun 2023 kini dibuka. Pelajar yang telah mendaftar boleh semak keputusan permohonan mereka melalui portal semakan online pada 16 Februari 2023 (Khamis) mulai jam 9.00 pagi.

Semakan Keputusan tawaran Tingkatan 1 SAM JAIS

Semakan boleh dibuat dengan melayari : https://semakan.jais.gov.my/s4m/main.php

Untuk mengakses semakan keputusan, calon-calon boleh mengunjungi laman sesawang rasmi Jabatan Agama Islam Selangor dan memasukkan maklumat penting seperti nombor kad pengenalan dan nombor rujukan permohonan. Calon-calon yang berjaya akan dimaklumkan mengenai tawaran mereka dan boleh mula membuat persiapan untuk mendaftar ke sekolah pada bulan-bulan berikutnya.

Semakan Tingkatan 1 Sekolah Agama Menengah JAIS (Tawaran kemasukan) 1
Semakan Tingkatan 1 Sekolah Agama Menengah JAIS (Tawaran kemasukan) 3

Untuk calon yang telah berjaya, mereka hendaklah mematuhi segala arahan dan panduan yang diberikan oleh pihak sekolah bagi memastikan kemasukan mereka berjalan lancar. Ini termasuklah mendapatkan borang pendaftaran, menjalankan pemeriksaan kesihatan, dan membeli kelengkapan sekolah yang diperlukan.

artikel lain:

Bagi calon yang ingin memperoleh maklumat lanjut atau menghadapi sebarang masalah semasa semakan keputusan, mereka boleh menghubungi pihak Jabatan Agama Islam Selangor di talian 03-5510 5000 atau melalui emel di [email protected]. Pihak Jabatan Agama Islam Selangor sedia membantu dan memberi panduan dalam setiap langkah yang perlu diambil.

Jadi, marilah kita semua semak keputusan tawaran kemasukan murid ke Tingkatan Satu (1) Sekolah Agama Menengah (SAM/SAMT) Negeri Selangor Darul Ehsan Tahun 2023 dan memberi sokongan kepada anak-anak kita dalam mengejar pendidikan mereka.

Tags:

Jabatan Agama Islam Selangor / Negeri Selangor Darul Ehsan / Sekolah Agama Menengah / Semakan tawaran kemasukan murid / Tingkatan Satu

bantuan terkini