Sistem e-Perolehan DBKL Online

Posted on

Isu Semasa

Sistem e-perolehan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) adalah satu-satunya platform yang digunakan oleh DBKL untuk paparan pengiklanan tender dan sebutharga mulai dari Januari 2023. Langkah ini merupakan satu inisiatif untuk mempercepatkan proses perolehan DBKL dan memudahkan proses pemantauan oleh syarikat-syarikat yang terlibat dalam pelawaan tender dan sebutharga.

Sistem e-Perolehan DBKL

Sebelum ini, paparan pengiklanan tender dan sebutharga DBKL dilaksanakan melalui akhbar tempatan. Namun, dengan adanya sistem e-perolehan DBKL ini, ia memberi kelebihan kepada syarikat-syarikat untuk mendapatkan maklumat berkaitan pelawaan tender dan sebutharga DBKL dengan lebih cepat dan efisyen. Syarikat-syarikat juga boleh mendaftar melalui sistem e-perolehan DBKL bagi memudahkan proses penyertaan dalam pelawaan tender dan sebutharga DBKL.

Sistem e-perolehan: https://eperolehan.dbkl.gov.my/Index.aspx?ReturnUrl=%2fhome

Pautan-pautan yang disediakan oleh DBKL adalah portal rasmi DBKL dan sistem e-perolehan DBKL. Syarikat-syarikat boleh melawat kedua-dua portal ini bagi mendapatkan maklumat terkini berkaitan dengan pelawaan tender dan sebutharga DBKL.

Selain itu, DBKL juga mengeluarkan maklumat mengenai proses perolehan untuk tahun 2022/A142, 2022/A143, 2022/A144, 2022/A145, 2022/A148 dan 2022/A152. Syarikat-syarikat yang terlibat dalam pelawaan tender dan sebutharga tersebut dihubungi melalui emel yang didaftarkan di sistem e-perolehan DBKL. Syarikat-syarikat perlu memberikan maklumbalas dan menghantar maklumbalas tersebut ke Tingkat 32, Menara DBKL 3, Jalan Raja Abdullah, 50300 Kuala Lumpur.

Daftar Syarikat

Bagi syarikat-syarikat yang ingin mendaftar dalam sistem e-perolehan DBKL, mereka boleh melawat pautan yang disediakan untuk mendaftar. Proses pendaftaran di sistem e-perolehan DBKL adalah mudah dan boleh dilakukan secara dalam talian.

link pendaftaran: https://eperolehan.dbkl.gov.my/pembekal/pendaftaranpembekal/Index.aspx

Dalam kesimpulannya, sistem e-perolehan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) adalah satu inisiatif untuk mempercepatkan proses perolehan DBKL dan memudahkan proses pemantauan oleh syarikat-syarikat yang terlibat dalam pelawaan tender dan sebutharga. Syarikat-syarikat boleh mendapatkan maklumat berkaitan pelawaan tender dan sebutharga DBKL dengan lebih cepat dan efisyen melalui sistem e-perolehan DBKL.

Tags:

bantuan terkini