Cara Bermain Lato lato dengan Mudah Sehingga jadi Expert

Cover image

Viral seminggu dua ini mengenai satu permainan yang diberi nama sebagai Lato-lato. Pergi kemana-mana sahaja akan terdengar bunyi permainan ini, kluk klak kluk klak..

Apakah itu lato-lato?

Lato-lato adalah permainan di mana terdapat dua bebola yang diikat pada tali kemudian pemain akan melanggarkan satu bola kepasa satu bola lain sehingga menghasilakn bunyi dan membuat corak pusingan yang sekata.

Ramai yang merasakan boleh bermain permainan ini dengan mudah, namun tidak semudah seperti yang dilihat. Bahagian yang susah adalah pada ketika pemain hendak membuat hentakan pada bahagian atas. Jika pada hentakan sekata pada bahagian bawah, rata-rata ramai yang mahir dan tahu cara melakukannya.

Maka di sini kami kongsikan cara bermain permain ini sehingga anda boleh menjadi seorang yang mahir (expert).

https://www.youtube.com/watch?v=DYx2zyOemPo

Video tersebut menerangkan secara ringkas dan mudah untuk anda ikuti. Selepas mengikuti tutorial di dalam video tersebut,dapat kita simpulkan bahawa untuk bermain lato-lato anda perlu ikuti tips ini:

  1. Bola perlulah seimbang.

  2. Bermula daripada perlahahan ingin membentuk ritma bunyi.

  3. Jangan tegopoh gapah.

  4. Practice makes perfect.

Beli lato lato murah

Jika pergi ke kedai-kedai, sekarang ini lato-lato dijual dengan harga yang amat mahal iaitu sekitar RM10-RM15 sebiji. Padahal kos pembuatan amtlah murah. Oleh itu, disarankan untuk anda mendapatkanya di sini dengan harga yang lebih murah dan berpatutan.

artikel lain: