UPU Online Fasa 2 Kini Dibuka, Buat Permohonan Sekarang

Posted on

upu online fasa 2

Pendidikan

Pihak Kementerian Pendidikan Tinggi dengan sukacitanya mengumumkan pembukaan permohonan UPUOnline Fasa 2 untuk sesi akademik 2023/2024. Permohonan ini akan dibuka bermula pada 15 Mei 2023 pukul 12.00 tengah hari sehingga 9 Jun 2023 pukul 5.00 petang.

Permohonan UPU Fasa 2

Permohonan ini terbuka kepada calon yang telah memohon dalam Fasa 1 dan ingin mengemaskini pilihan program pengajian mereka, kecuali untuk program temu duga dan/atau ujian. Calon yang terlibat dalam kategori ini termasuklah pelajar STPM, Matrikulasi, Asasi, dan STAM.

Pengemaskinian pilihan program pengajian adalah berdasarkan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) sebenar bagi tahun 2022. Bagi calon yang tergolong dalam kategori A, mereka berpeluang untuk mengemaskini pilihan program mereka berdasarkan keputusan SPM tersebut.

Bagi calon yang belum membuat permohonan dalam Fasa 1, mereka berpeluang untuk membuat permohonan baharu melalui UPUOnline. Walau bagaimanapun, program pengajian temu duga dan/atau ujian tidak termasuk dalam pilihan mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara permohonan dan panduan untuk menggunakan UPUOnline, calon boleh melawati laman web rasmi UPU di upu.mohe.gov.my. Terdapat juga saluran maklum balas yang boleh dihubungi di jpt.mohe.gov.my/maklumbalas/ bagi sebarang pertanyaan atau bantuan.

upu online fasa 2
UPU Online Fasa 2 Kini Dibuka, Buat Permohonan Sekarang 2

Hubungi

Dalam usaha untuk memberikan kemudahan kepada calon, Kementerian Pendidikan Tinggi juga menyediakan perkhidmatan ME UPUChat melalui talian 03-8684 2363. Calon boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk mendapatkan bantuan dan penjelasan berkaitan dengan permohonan UPU.

Kami menggalakkan semua calon yang berminat untuk membuat permohonan dalam Fasa 2 ini dengan mengikut panduan yang telah disediakan. Semoga permohonan ini membawa kejayaan dalam mengejar pengajian di peringkat tinggi dan memperkasa diri dalam bidang yang diminati.

Tags:

bantuan terkini