Permohonan Program Genius Negara Kemasukan Tahun 2024

Posted on

program genius 2024

Pendidikan

Genius Pusat Anak Genius Negara (GAN) dengan bangganya mengumumkan bahawa permohonan untuk menyertai Program Genius Negara kini dibuka. Program ini memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk mendapatkan pendidikan awal yang holistik dan menyeluruh di seluruh Malaysia.

Keistimewaan Program Genius Negara

a) Program Asuhan dan Didikan Awal Kanak-kanak: Program ini memberikan pendidikan awal yang lengkap dan menyeluruh kepada kanak-kanak.

b) Kurikulum Bersepadu: Kurikulum yang digunakan mengintegrasikan aspek-aspek asuhan dan pendidikan awal secara menyeluruh.

c) Pendekatan Pembelajaran Melalui Bermain: Program ini menggunakan pendekatan pembelajaran melalui bermain untuk menggalakkan minat dan pembelajaran aktif kanak-kanak.

d) Konsep 3E: Program ini menekankan konsep “Exploring, Experimenting, and Experiencing” yang mendorong kanak-kanak untuk meneroka, melakukan eksperimen, dan mengalami pembelajaran secara praktikal.

Permohonan Program Genius Negara Kemasukan Tahun 2024 1
Permohonan Program Genius Negara Kemasukan Tahun 2024 3

Syarat-syarat Permohonan

a) Warganegara Malaysia (anak). b) Berumur 4 tahun ke bawah. c) Keutamaan diberikan kepada ibu bapa dengan pendapatan isi rumah di bawah RM 4,000.00.

Cara Memohon

Dapatkan borang permohonan di sini. Isi dan lengkapkan semua butiran yang diperlukan sebelum menghantarnya.

Dokumen-dokumen yang Wajib Disertakan:

  • Salinan surat beranak.
  • Salinan MyKid anak.
  • Salinan buku kesihatan anak (muka surat hadapan dan rekod vaksin).
  • Salinan kad pengenalan ibu bapa/penjaga yang disahkan.
  • Salinan pendapatan ibu bapa yang disahkan.
  • Surat pengesahan tidak bekerja ibu bapa/penjaga (sekiranya bekerja sendiri).

Sila hantar borang permohonan yang lengkap ke Pusat Anak GENIUS Negara yang ingin dimohon sebelum tarikh tutup permohonan pada 30 September 2023.

Jangan lepaskan peluang ini untuk memberikan pendidikan terbaik kepada anak anda melalui Program Genius Negara. Segera muat turun borang permohonan dari laman web kami dan hantar segera!

Tags:

bantuan terkini