Semakan Daftar Pemilih Pilihanraya Malaysia 2023 (MySPR & SPPA)

Pilihanraya diadakan untuk memilih parti yang akan menerajui tampuk pemerintahan di Malaysia.

Lazimnya ianya diadakan setiap 5 tahun sekali. Namun ianya juga akan diadakan mengikut situasi-situasi yang telah termaktub di dalam perlembagaan.

๐Ÿ“šJoin Telegram untuk lebih info bantuan.

Kini pengundi bukan lagi mereka yang berumur 21 tahun dan ke atas. Ini kerana had umur mengundi telah diturunkan kepada 18 tahun dan ke atas.

Bagi mereka yang telah daftar sebagai pemilih, boleh membuat semakan maklumat daftar pemilih anda secara online.

Manakala bagi yang belum mendaftar, terutamanya mereka yang berumur 18 tahun dan ke atas boleh membuat semakan dahulu Semakan Pra-Pendaftaran Automatik .

Di sini kami senaraikan pautan yang boleh anda layari:

Semakan Daftar Pemilih 2023 dan SPPA

Untuk mereka yang telah mendaftar sebagai pemilih, semak maklumat anda dengan layari laman web https://mysprsemak.spr.gov.my/semakan/daftarPemilih

daftar pemilih semakan

Manakala bagi yang belum mendaftar sebagai pemilih, semak dahulu maklumat anda sebelum anda didaftarkan secara automatik pada pautan : https://mysprsppa.spr.gov.my/

pra pendaftaran sppa myspr

Selain itu, anda boleh pasang aplikasi di telefon pintar anda dengan buat cari MYSPR SEMAK di Playstore ataupun Appstore.

join kami di channel telegram t.me/portalsemakandotcom untuk mendapatkan info mengenai bantuan terkini yang terdapat di Malaysia.

Adakah para pengundi akan didaftarkan secara automatik?

Ya. Namun anda perlu membuat semakan terlebih dahulu.

Apakah nombor SPR yang boleh dihubungi?

Tel :ย +603 8892 7200ย