Drama Perempuan Itu : Sinopsis dan Senarai Pelakon

Drama bersiri berjudul ‘Perempuan Itu’, hasil karya Eirma Fatima, akan mula ditayangkan secara eksklusif di Tonton mulai 1 Jun 2023. Anda boleh menonton drama ini dengan memuat turun aplikasi Tonton atau melalui laman web tonton.com.my. Drama ini mempunyai 30 episod dan diarahkan oleh Nur Ain Sharif dan Isma Yusof, dengan produksi oleh Rumah Karya Cinta. Lagu tema drama ini, ‘Perempuan’, dinyanyikan oleh Jacklyn Victor.

KarakterPelakonDeskripsi
KhalishMimi LanaSeorang wanita yang berdedikasi untuk menjadi peguam Syariah dan memperjuangkan hak-hak wanita. Impiannya sering bertentangan dengan keinginan ibu bapanya yang mahu dia mengambil alih Madrasah Mujahidah.
EmirZul AriffinPada mulanya keberatan dengan perkahwinan yang diatur oleh ibunya. Namun, sebagai seorang anak yang taat, dia menerima keputusan itu dan berusaha untuk menjalani kehidupan berumahtangga dengan Khalish. Setelah empat tahun berkahwin, Emir akhirnya berjaya memenangi hati dan kepercayaan Khalish.
SeiraSiti HariesaKekasih rahsia Emir yang penemuannya oleh Khalish mengguncang dunia mereka dan mengubah segalanya dalam hidup mereka.
Detail DramaInformasi
JudulPerempuan Itu
Tarikh TayanganMulai 1 Jun 2023
Platform TayanganTonton
Jumlah Episod30
PengarahNur Ain Sharif & Isma Yusof
ProduksiRumah Karya Cinta
SkripEirma Fatima
Lagu TemaPerempuan – Jacklyn Victor

Pelakon Drama Perempuan Itu

Pelakon utama drama ini adalah Mimi Lana yang berlakon sebagai Khalish dan Zul Ariffin sebagai Emir. Pelakon lain termasuk Siti Hariesa sebagai Seira, Amar Asyraf sebagai Aryan, Eman Manan sebagai Ustaz Salahudin, Norish Karman sebagai Khafila, Azizah Mahzan sebagai Saodah, Aleeza Kasim sebagai Farisha, Ismail Yaacob sebagai Ismail Yaacob, Balkisyh Semundur Khan sebagai Musalmah, Erysha Emyra sebagai Wardah, Elfriena Adros sebagai Yasmina, Ahmad Iqbal Zulkefli sebagai Iqbal, Amir Ahnaf sebagai Remy, dan Shaidan Izwan sebagai Rafiuddin.

Sinopsis

Drama ini berkisar tentang Khalish yang bercita-cita menjadi peguam Syariah dan memperjuangkan pemerkasaan wanita. Namun, ibu bapanya memutuskan untuk mengahwinkannya dengan Emir, anak kepada kawan rapat mereka. Walaupun Emir pada mulanya keberatan, dia akhirnya bersetuju kerana taat kepada ibunya. Selepas empat tahun berkahwin dan sedang menanti kelahiran anak sulung mereka, Khalish mendapati bahawa Emir mempunyai kekasih rahsia bernama Seira.

Drama ini mengambil latar belakang kehidupan Khalish dan Emir yang telah berkahwin selama empat tahun. Khalish, yang diperankan oleh Mimi Lana, adalah seorang wanita yang berdedikasi untuk menjadi peguam Syariah dan memperjuangkan hak-hak wanita. Namun, impian dan aspirasinya ini sering bertentangan dengan keinginan ibu bapanya yang mahu dia mengambil alih Madrasah Mujahidah.

Emir, diperankan oleh Zul Ariffin, pada mulanya keberatan dengan perkahwinan yang diatur oleh ibunya. Namun, sebagai seorang anak yang taat, dia menerima keputusan itu dan berusaha untuk menjalani kehidupan berumahtangga dengan Khalish. Setelah empat tahun berkahwin, Emir akhirnya berjaya memenangi hati dan kepercayaan Khalish. Mereka berdua menanti kelahiran anak sulung mereka dengan penuh harapan dan kegembiraan.

Namun, kebahagiaan mereka tidak berlangsung lama. Khalish menemui bukti yang menunjukkan bahawa Emir mempunyai hubungan rahsia dengan Seira, diperankan oleh Siti Hariesa. Penemuan ini mengguncang dunia Khalish dan mengubah segalanya dalam hidup mereka.

Drama ‘Perempuan Itu’ ini menjanjikan plot yang menarik dan penuh dengan emosi. Dengan barisan pelakon yang berbakat dan skrip yang ditulis dengan teliti oleh Eirma Fatima, drama ini pasti akan menarik minat penonton. Jangan lupa untuk menonton drama ini mulai 1 Jun 2023 di Tonton.