BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army

Posted on

Isu Semasa

BTS sedang meraikan ulang tahun mereka yang ke-10, dan seluruh dunia telah bertukar warna ungu untuk menyertai sambutan tersebut. Pada 13 Jun 2023, ikon pop pemenang anugerah ini meraikan 10 tahun bersama sebagai kumpulan. Sebagai hadiah untuk peminat, kumpulan yang terdiri daripada tujuh orang ini telah mengeluarkan ‘Take Two,’ sebuah lagu tentang merenung masa lalu dan menantikan masa depan.

BTS PRESENTS EVERYWHERE, tema BTS 10th Anniversary FESTA (2023 BTS FESTA), benar-benar sesuai dengan namanya kerana sambutan berlangsung di semua penjuru dunia – dengan peminat dapat menikmati aktiviti dalam talian dan secara langsung.

BTS 10 YEAR
BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army 6

Acara kemuncak BTS FESTA 2023 akan berlangsung secara langsung di Yeouido, Seoul pada 17 Jun 2023. Dengan pameran dan program pengalaman, sorotan hari itu akan menjadi pemimpin BTS, RM, yang menjadi tuan rumah acara radio terbuka yang dikenali sebagai It’s 5 PM, and This is Kim Namjun di ARMY Lounge dari jam 5 hingga 6 petang KST. dan pertunjukan bunga api yang diiringi muzik BTS dan narasi suara Jungkook dari jam 8:30 hingga 9 malam KST.

BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army 2
BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army 7

Acara radio akan disiarkan secara langsung melalui Weverse Live (simulcast live) dan Tiktok (streaming tertunda secara menegak), manakala acara bunga api juga akan disiarkan secara langsung melalui Weverse Live, YouTube dan TikTok (semua simulcast live).

Sebagai bukti impak dan warisan yang terus berkembang dari kumpulan ini, jutaan orang di seluruh dunia juga meraikan tonggak ini bersama RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V, dan Jungkook. ARMY (peminat BTS) telah mencipta projek peminat termasuk lagu ARMY 2023 untuk BTS. Bertajuk ‘Love Letters,’ lagu ini ditulis dan diproduksi oleh ARMY di seluruh dunia, sebuah surat cinta kepada BTS atas semua kegembiraan dan kebahagiaan yang mereka berikan kepada jutaan ARMY.

BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army 4
BTS Merayakan 10 Tahun Bersama Bangtan Army 8

Hari itu juga melihat Twitter dibanjiri dengan jutaan tweet untuk #10YearswithBTS, dan juga mesej yang ditujukan kepada kumpulan tersebut untuk #BTS10thAnniversary.

Rakan-rakan BTS, seperti koreografer Son Sung Deuk, yang telah bersama BTS sejak sebelum mereka debut telah berkongsi mesej yang mengharukan di Instagram.

Produser muzik dan penulis lagu-penyanyi ADORA juga telah berkongsi kenangan manis bekerja dengan BTS dalam sebuah temu bual baru-baru ini.

Spotify juga turut serta dengan My Top 5: BTS Songs di mana peminat dapat memilih 5 lagu BTS teratas mereka dari seleksi discografi kumpulan yang dicalonkan GRAMMY – dari debut mereka pada tahun 2013, 2 Kool 4 Skool hingga album antologi mereka, Proof.

Tags:

bantuan terkini