Temuduga Terbuka: Pemeriksa Kenderaan PUSPAKOM

Puspakom Sdn Bhd, syarikat pemeriksaan kenderaan kebangsaan pertama dan satu-satunya di Malaysia, membuka peluang kepada individu yang berminat dan berkelayakan untuk menyertai pasukan mereka sebagai Pemeriksa Kenderaan. Tawaran ini dibuka sehingga 22 Jun 2023.

Dikenali sebagai syarikat yang mempunyai lebih daripada 250 pekerja, Puspakom dilantik oleh Kerajaan Malaysia untuk menjalankan semua pemeriksaan mandatori untuk kenderaan komersial dan peribadi. Sebagai anak syarikat sepenuhnya milik DRB-HICOM Berhad yang ditubuhkan pada tahun 1994, peranan utama Puspakom adalah untuk menjalankan pemeriksaan pada kenderaan bagi membantu pemilik kenderaan memastikan keselamatan dan kelayakan jalan kenderaan mereka. Selain itu, Puspakom juga memastikan pemilik kenderaan mematuhi peraturan dalam menjaga alam sekitar melalui ujian emisi.

Temuduga Terbuka: Pemeriksa Kenderaan PUSPAKOM 2
Temuduga Terbuka: Pemeriksa Kenderaan PUSPAKOM 4

Jawatan yang ditawarkan adalah untuk Technician Brek Automotif. Ini adalah jawatan tetap dengan jam kerja biasa. Calon harus memiliki SPM / O Level / SKM Level 1 / SKM Level 2 / SKM Level 3 atau setara.

Permohonan

Tugas utama jawatan ini adalah menjalankan pemeriksaan kenderaan mengikut syarat yang telah ditetapkan.

Lokasi kerja adalah di Selangor – Shah Alam – 40150.

Untuk maklumat lanjut dan untuk memohon, calon boleh melawati laman web rasmi syarikat.