i-Lindung KWSP:Program Terbaru KWSP Penggunaan Akaun 2

Posted on

i-lindung kwsp

Bantuan

i-Lindung adalah sebuah platform layan diri di dalam i-Akaun (Ahli) yang digunakan untuk tujuan pembelian produk perlindungan di bawah Pelan Perlindungan Ahli (PPA).

Melalui PPA, ahli dibenarkan membeli produk insurans/ takaful daripada Syarikat Insurans & Takaful (SIT) yang diluluskan oleh KWSP. Tujuan utama ini adalah untuk menyediakan pilihan kepada ahli dalam mendapatkan perlindungan bagi membantu ahli berdepan dengan tempoh sukar atau kejadian yang tidak diingini pada masa hadapan.

Syarat Permohonan

Untuk memohon, anda perlu memenuhi beberapa syarat kelayakan seperti

 • warganegara Malaysia
 • pengguna i-Akaun (Ahli)
 • mempunyai baki simpanan di dalam Akaun KWSP.

Jenis perlindungan yang ditawarkan melalui i-Lindung termasuk Perlindungan Hayat dan Perlindungan Penyakit Kritikal.

i-Lindung menawarkan proses yang lancar dan mudah untuk mendapatkan produk perlindungan tanpa keperluan pemeriksaan kesihatan. Anda juga boleh mendapatkan sebut harga bagi setiap produk yang ditawarkan secara dalam talian. Selain itu, i-Lindung juga memaparkan maklumat berkaitan polisi/ sijil yang dibeli secara keseluruhan dan memberikan kelebihan untuk mendapatkan produk pada bila-bila masa dan di mana jua.

Cara Permohonan i-Lindung

 1. Log masuk ke i-Akaun (Ahli) https://secure.kwsp.gov.my/member/member/login
 2. klik pada tab i-Lindung
 3. pilih produk yang ditawarkan oleh SIT
 4. lengkapkan maklumat di portal SIT
 5. kebenaran untuk potongan dari Akaun KWSP
 6. penerimaan penyata maklumat dari SIT
i-Lindung KWSP:Program Terbaru KWSP Penggunaan Akaun 2 1
i-Lindung KWSP:Program Terbaru KWSP Penggunaan Akaun 2 3

Pertanyaan Penting Mengenai i-Lindung

 1. Siapakah yang layak untuk memohon i-Lindung? Warganegara Malaysia yang merupakan pengguna i-Akaun (Ahli) dan mempunyai baki simpanan di dalam Akaun KWSP layak untuk memohon i-Lindung.
 2. Apakah jenis perlindungan yang ditawarkan oleh i-Lindung? i-Lindung menawarkan Perlindungan Hayat dan Perlindungan Penyakit Kritikal.
 3. Bagaimanakah proses permohonan melalui i-Lindung? Proses permohonan melalui i-Lindung adalah lancar dan mudah. Anda tidak perlu menjalani pemeriksaan kesihatan dan boleh mendapatkan sebut harga bagi setiap produk yang ditawarkan secara dalam talian.

Ingatlah, perlindungan diri adalah langkah penting dalam merancang masa depan yang lebih baik dan lebih selamat. Dengan i-Lindung, anda dapat memilih perlindungan yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Tags:

bantuan terkini