HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia

Posted on

Informasi

PAda artikel ini kami kongsikan cara dan panduan untuk logn ke dalam Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia. Ataupun lebih dikenali sebagai HRMIS ( Human Resource Management Information System). https://www.eghrmis.gov.my/

Apakah itu HRMIS?

HRMIS merupakan singkatan bagi Human Resource Management Information System. Ia adalah aplikasi yang digunakan untuk membantu kakitangsn yang bertugas bahagian sumber manusia untuk mengatur pekerja, mengawasi prestasi kerja dan sebagainya yang berkaitan dengan pekerja.

Sistem HRMIS kerajaan Malaysia kini telah dinaiktaraf menjadi HRMIS 2.0 dengan penambahan lebih banyak fungsi dan ciri-ciri yang dapat memudahkan semua pihak mengendalikannya.

artikel lain:

Log masuk HRMIS 2.0

Berikut adalah cara untuk log masuk ke dalam sitem HRMIS2.0. Salah satunya adalah dengan melayari laman web https://www.eghrmis.gov.my kemudian klik pada pautan ke aplikasi HRMIS 2.0 yang dipaparkan seperti gambar di bawah ini.

HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 1
HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 7

Cara lain adalah dengan secara terus melayari laman web HRMIS pada pautan (https://hrmis2.eghrmis.gov.my/ )

HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 3
HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 8

Setelah tiba pada paparan tersebut, masukkan ID pengguna (nombor kad pengenalan ) dan juga kata laluan (password) pengguna. Setelah itu, klik butang hantar.

Jika kata laluan yang dimasukkan salah, anda perlu mencuba semula untuk memasukkan kata laluan yang betul.Namun, perlu diingat bahawa hanya 3 kali percubaan sahaja dibenarkan sebelum anda disekat oleh sistem untuk memasukkanya sekali lagi.

ID Tidak wujud

Sekiranya ID yang digunakan tidak wujud di dalam sistem, anda pelu menghubungi Pentadbir Sistem di agensi masing-masing untuk membuat pengemaskinian data di dalam sistem, seterusnya mengaktifkan akaun HRMIS pengguna.

Set Semula Password

Jika terlupa kata laluan, anda boleh set semula kata laluan melalui dua cara seperti berikut:

  • Set semula melalui admin. Hubungi admin masing-masing melalui telefon untuk set semula kata laluan.
  • Set semula melalui email. Kata laluan baru melalui emel akan diberikan melalui emailyang terkini di dalam rekod HRMIS.

Klik pada ‘lupa kata laluan” untuk membuat kemaskini semula password. Untuk sete semula kata laluan, anda perlu memasukkan ID pengguna dan juga pilih tarikh lantikan pertama ke Perkhidmatan Awam. Masukkan kod dan klik hantar.

Kata laluan yang baru akan dihantar melalui email. Klik pautan yang diberikan pada email anda untuk set semula kata laluan yang baru.

HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 5
HRMIS 2.0 LOGIN Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia 9

Semoga info ini dapat membantu anda untuk login ke dalam sistem HRMIS 2.0.

Apakah beza HRMIS dan HRMIS 2.0?

HRMIS 2.0 merupakan sistem yang sama dengan HRMIS tetapi dengan kemaskini dan penambahan fungsi yang lebih banyak.

Apakah laman web HRMIS 2.0?

Tags:

bantuan terkini